Російське видання «360» розповідає, що над дівчинкою нині знущаються однолітки за те, що вона, донька пожежника, який ліквідовував займання у ТЦ, вижила, а багато інших людей - загинули.

«Вона маленька і не розуміє, що відбувається. Плакала багато, але в школу пішла. Любить вчитися. У доньки четвірки і п'ятірки. І однокласники знають, що тато у неї був в «Вишні». А тепер вона не хоче навіть виходити з дому, починає ридати, задихатися, коли намагаємося навіть вийти погуляти», – каже журналістам батько дівчинки, співробітник МНС.

Разом з тим, ЗМІ зазначає, що однокласники дитини звинувачують в трагедії її батька, а саму дівчинку засуджують за те, що вона була у ТЦ під час пожежі і врятувалась.

Повідомляють також, що дружина пожежника зверталася до вчителів школи по допомогу, але ті лише порадили чекати, поки мине час. Батьки думають про те, щоб змінити школу, адже з дівчинки знущаються навіть фізично.

«У школі діти її можуть штовхнути, образити. Дочка плаче, не хоче йти в школу. Викликали їй лікаря, але, здається, нам потрібен психолог. Я не можу пояснити дівчинці, що не винен. Занадто складно це для неї. Вона тільки й чує від однокласників – пожежники винні, тому що не стали рятувати», – коментує батько.

Як відомо, займання у торговому центрі «Зимова вишня» в російському Кемерово сталося 25 березня. За словами очевидців, не спрацювала ні сигналізація, ні система оповіщення. Вогонь спалахнув у дитячій батутній кімнаті, куди хтось із дітей приніс запальничку.

Станом на 27 березня, рятувальники виявили рештки всіх 64 загиблих внаслідок інциденту, серед яких 41 дитина. Крім того, постраждали 79 людей. Слідчий комітет РФ висунув обвинувачення п'ятьом затриманим у справі щодо пожежі.


 

ІА "Вголос": НОВИНИ