Міністерство закордонних справ Росії досі не надало офіційної інформації про взятих у полон поблизу Керченської протоки українських моряків.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на главу МЗС України Павла Клімкіна.

«Ми досі не отримали офіційного повідомлення, де вони знаходяться, від російського МЗС. Тому ми не можемо давати неперевірену інформацію суспільству і родичам», - заявив він.

Водночас, Клімкін підтвердив переміщення українських військових моряків до Москви з Сімферополя в СІЗО «Лефортово» і лазарет СІЗО «Матроська тиша», що знаходяться у Москві.

Він зазначив, що українська сторона спільно з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста намагається отримати доступ до полонених моряків.

Клімкін наголосив, що РФ намагається використовувати Керченську протоку як «шлюз», вирішуючи кого через нього пропускати, впливати таким чином на українське азовське узбережжя, впливати на Маріуполь, чинити тиск на економічну діяльність, викликати заворушення.

Як писав “Вголос”, раніше Європейський суд із прав людини (ЄСПЛ) зобов’язав Росію надати інформацію про захоплених українських моряків.

ІА "Вголос": НОВИНИ