Про це повідомляє РБК.

З 1 липня в Росії набув чинності ГОСТ 55799-2013 «Дистилят зерновий. Технічні умови», що легалізував виробництво будь-яких дистильованих напоїв із зернових культур – чи то винайдене в Шотландії та Ірландії віскі, чи то традиційний російський самогон.

Лише за приблизними підрахунками експертів, річний оборот кустарного самогону в Росії становив близько 150-170 млн літрів.

Повідомляють, що досі в цій країні не існувало державного стандарту для їх легального виробництва. Регулювали ринок тільки виноградного спирту – коньяку і бренді. Державних же стандартів на виробництво зернових дистилятів не існувало.

Таке упущення в законодавстві російські підприємці надолужили завдяки продажу самогону за кордоном – починаючи з 2000-х років, росіяни активно освоювали ринки зарубіжжя.

Водночас росіяни, отримавши формальний дозвіл на виготовлення зернових дистилятів, очікувано, більшу увагу приділили самогону – кілька компаній готові почати виробництво цього напою в промислових масштабах. Натомість із віскі в РФ усе не так однозначно.

«Російське віскі? На мій погляд, це звучить якось пошло», – каже один з учасників ринку.

ІА "Вголос": НОВИНИ