У столиці країни-агресорі суд призначив три з половиною роки позбавлення волі колишньому «міністру доходів та зборів ДНР» Олександра Тимофєєва, відомого як «Ташкент».

Про це повідомляє пропагандистський «Коммерсант». Тимофєєва визнали винним у замаху на шахрайство в особливо великому розмірі.

При цьому, за даними звинувачення, Тимофєєв діяв не сам, а разом із колишнім радником експрем'єра України часів президента-втікача Віктора Януковича Миколи Азарова Ігорем Сосновським.

Так, фігуранти обіцяли за п'ять мільйонів доларів сприяти припиненню кримінального переслідування бізнесмена. Сосновський у квітні отримав умовний термін.

Звинувачення клопотало про призначення «Ташкенту» чотирьох років позбавлення волі — мінімальний термін із урахуванням статті. Проте суд призначив вирок нижчим за мінімально можливу межу з урахуванням того, що фігурант є ветераном бойових дій, має звання «Героя ДНР» та поранення, - йдеться у повідомленні. 

Як писав «Вголос», у захопленому росіянами Маріуполі проходить прихована мобілізація. Окупанти почали надсилати жителям СМС-повідомлення про набір на «службу».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ