Московити планують масштабне святкування 75-річчя «визволення» Новгорода від «німецько-фашистських загарбників» у роки «Великої Вітчизняної війни» (1941-1945).

Про це повідомляє офіційний сайт відомства.

Міністр культури Новгородської області Володимир Вербило заявив, що з 5 листопада, за 75 днів до початку святкування, на території міського округу та області проведуть 219 заходів: фестивалі-конкурси патріотичної спрямованості, спектаклі, тематичні концертні програми, літературно-музичні композиції, виставки, кінопокази, екскурсії та зустрічі з ветеранами.

Основні заходи відбудуться 20 січня. Програму святкових заходів відкриє урочистий парад за участю військовослужбовців та понад 50 одиниць сучасної військової техніки. На площі Перемоги-Софійській відбудеться історична реконструкція «Введення полонених німців в Новгородський кремль», а на території Новгородського кремля та Софійської набережної – інсталяції «Окупований і звільнений Новгород» і «Зруйнований пам'ятник »Тисячоліття Росії«. На західному березі та у акваторії річки Волхов пройде реконструкція »Звільнення Новгорода«, що представляє фрагменти наступальних операцій 1942-1944 років», - заявив глава Комітету культури та молодіжної політики адміністрації Великого Новгорода Костянтин Хіврич.

За його словами, Новгородська обласна філармонія готує для глядачів театралізовану реконструкцію суду над нацистськими військовими злочинцями «Судимі будете!» Московит каже, що саме на цій сцені в грудні 1947 року відбувся останній російський суд над нацистами в Новгороді.

«Крім того, в ювілейній програмі – концерти Василя Ланового, Ансамблю пісні та танцю Західного військового округу, Державного духового оркестру Росії, прем'єра документального фільму Алли Осипової »Гіркий смак перемоги. До 75-річчя визволення Новгорода«, в якому йтиметься про Новгородсько-Лузьку операцію 1944 року», – додав чиновник.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ