Військово-політичне керівництво Росії вживає заходів, щоб не допустити масовий виїзд за кордон чоловіків та підготуватися до нової хвилі мобілізації, яка очікується у січні.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Для підтримання наступального потенціалу та поповнення втрат ворог продовжує здійснювати заходи з мобілізації.

«Військово-політичне керівництво РФ вживає заходів для недопущення масового виїзду чоловіків призовного віку за кордон перед черговою хвилею мобілізації, яка очікується у січні поточного року. Не виключається повна заборона перетину державного кордону чоловікам призовного віку", - зазначили у Генштабі.

Протягом доби противник завдав 8 авіаційних ударів та здійснив понад 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Загроза ворожих авіаційних та ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури зберігається на всій території України. 

Основні зусилля російські окупанти зосереджують на спробах повного захоплення Донецької області в межах адміністративного кордону. Ведуть наступальні дії на Бахмутському та Лиманському напрямках.

Ворог безуспішно намагається покращити тактичне положення на Куп’янському та Авдіївському напрямках. На Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському - обороняється.

Як писав «Вголос», російські військові ведуть наступальні дії на Донбасі, а також обороняються на Херсонському, Запорізькому та Новопавлівському напрямках.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ