У РФ стався землетрус: підземні поштовхи магнітудою 4,8 відчувалися на східному узбережжі Камчатки, про це інформує Камчатська філія Геофізичної служби РАН, передає РИА Новости

Землетрус стався в акваторії Тихого океану. Епіцентр знаходився на глибині близько 42 кілометрів за 121 кілометр на південний схід від Петропавловська-Камчатського.

В різних районах в Петропавловську-Камчатському підземні поштовхи відчувалися силою до двох балів.

На Камчатці вулкан Камбальний викинув стовп попелу на висоту 7 км над рівнем моря. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті головного управління МНС Росії по Камчатському краю в понеділок, 3 квітня.  

Згідно з інформацією МНС, попільні викиди був зафіксований вранці 3 квітня. Шлейф поширився на 100 км у східному напрямку від вулкана, в бік Тихого океану.

Також у МНС зазначили, що «на шляху поширення пеплового шлейфу населені пункти відсутні». Також додали в МНС, що випадання попелу в населених пунктах не зафіксовано. За інформацією відомства, вулкану присвоєно помаранчевий код авіаційної небезпеки. Туристичних груп в районі вулкана не зареєстровано.

Виверженню вулкана Камбальний, який вперше за 200 років почав викидати попіл на висоту 5-6 км над рівнем моря, вулканологи вже присвоїли помаранчевий (найвищий) колірний код небезпеки для авіації.

За словами вчених, виверження цього вулкана ніхто не очікував, і на даний момент невідомо, наскільки виверження вулкана буде небезпечно для авіації і населення Камчатки.
 

Також, у Карагандинській області, що в центрі Казахстану, в понеділок стався землетрус магнітудою 4,5 бали.

Про це повідомила сейсмологічна дослідно-методична експедиція комітету науки Міносвіти республіки, - пише Інтерфакс

Епіцентр землетрусу з енергетичним класом 9,3 розташований на глибині 35 км 456 км на північ від Алмати.

Дані про руйнування та жертви не надходили.

ІА "Вголос": НОВИНИ