Як повідомляє ТСН, таку позицію РФ озвучив консул Олексій Грубий на зустрічі з адвокатами росіян – Костянтином Кравчуком та Оксаною Соколовською.

За словами захисника Александрова, зустріч з консулом відбулася напередодні, 28 травня, близько 17:00.

«Наразі офіційна позиція Росії, за словами Грубого, така, що ці військовослужбовці, у яких у грудні 2014 року сплив термін контракту (з армією – ред.), – найманці, які нічого спільного з російською армією не мають», – повідомив Кравчук.

Водночас консул зауважив, що Росія робить усе можливе, щоб не допустити виходу таких «найманців» за межі так званих «ЛНР» та «ДНР». Це, за словами дипломата, шкодить іміджу Росії.

Грубий запевнив, що відвідуватиме Александрова та Єрофєєва у шпиталі та намагатиметься забезпечити зв'язок з родиною. Консул навіть пообіцяв зробити все можливе, щоб родичі приїхали до Києва та переконалися, що на заарештованих не чинять жодний тиск, їх не піддають тортурам, а навпаки – утримують у гідних умовах та забезпечують необхідне лікування.

Адвокат Кравчук розповів, що після цієї зустрічі вони із Соколовською відвідали своїх підзахисних і розповіли, що Росія офіційно вважає їх «найманцями» та «поліцейськими ЛНР». Військовослужбовці були обурені такою позицією рідної держави і запевнили, що це неправда.

ІА "Вголос": НОВИНИ