Про це повідомляє ТАСС.ру з посиланням на прес-службу обласної прокуратури.

«Співробітник прокуратури в неробочий час вирішив відпочити на атракціоні в батутному центрі «Висота», розташованому в Кургані. Чоловік впав із батута і отримав важкі травми. Зараз за даним фактом організована дослідча перевірка», – сказали в прес-службі.

Там додали, що небезпечний атракціон належить ІП «Абдуліна».

«У ході прокурорської перевірки було встановлено, що інформаційна табличка на батуті була відсутня. Не було документів, що підтверджують приймання батутів до експлуатації. За виявленими порушеннями було порушено справу про адміністративне правопорушення за статтею КоАП РФ «Порушення виробником, виконавцем (особою, яка виконує функції іноземного виробника ) продавцем вимог технічних регламентів», санкція якої передбачає максимальне покарання у вигляді адміністративного штрафу на суму до 1 млн руб.», – сказали в прес-службі.

В Уральському управлінні Росстандарта, яке також проводило перевірку, повідомили, що при падінні з батута співробітник курганського прокуратури пошкодив хребет. Стан його важкий.

«Ми залучалися для розслідування цього інциденту, – сказала керівник відомства Світлана Міхєєва. – Зауваження, які були виявлені в ході нашої перевірки, стосувалися класу і розміру батута. Він не підходив для дорослої людини».

Міхєєва зазначила, що з 1 липня вводиться ГОСТ на батути, яким регламентовані функціональні вимоги до безпеки даного обладнання для дитячих ігрових майданчиків. Крім цього, вже почали діяти стандарти на установку футбольних і хокейних воріт, від падіння яких у Свердловській області з 2012 по 2015 роки загинуло кілька дітей.

ІА "Вголос": НОВИНИ