Про це повідомлено на сайті слідчого управління СК РФ у Свердловській області.

Як зазначено в повідомленні, приводом до перевірки стали повідомлення у ЗМІ про те, що співробітники похоронної фірми організували для літніх людей благодійний захід і запросили ветеранів на чаювання в ритуальну залу – поряд із вінками та надгробками.

Окрім того, співробітники бюро також дарували пенсіонерам букети штучних квітів для покійних родичів і пакет із «презентами»: пам'яткою про поховання та кремацію з попередженням про недобросовісних «чорних» похоронників, буклетом-знижкою 10% на пам'ятник, іконою і маленьким календарем.

«Як повідомляють ЗМІ, літніх громадян не було заздалегідь у повному обсязі повідомлено про характер цього благодійного заходу, а також про місце його проведення. У зв'язку з цим у деяких із запрошених пенсіонерів, коли вони з'ясували, де відбудеться захід, виникла вкрай негативна оцінка дій співробітників похоронної фірми, літні люди відчули сильне емоційне переживання, що може негативно відбитися на їхньому здоров'ї», – йдеться в повідомленні слідчого комітету.

ІА "Вголос": НОВИНИ