Як повідомляє «Коммерсантъ», у дослідженні планують використати досвід військових фахівців, які розробляли операції на Північному Кавказі, і вчених з найбільших цивільних вишів. Дотепер темою «кольорових революцій» здебільшого займався Радбез РФ.

Як стало відомо, Військова академія генштабу (ВАГШ ЗС РФ) з кінця 2014 року ініціативно веде методичну роботу у сфері протидії «кольоровим революціям». Найближчим часом ВАГШ ЗС РФ візьметься до комплексної роботи на цю тему за замовленням міноборони.

Однією з її цілей стане визначення найбільш значущих загроз безпеки РФ до 2020 року, вироблення єдиних підходів до виявлення, запобігання і протидії технологіям «кольорових революцій», «м'якої сили» (безконтактного впливу на потенційного супротивника), асиметричних дій і заходів зі зміцнення політичної системи Росії та політичної культури політиків, держслужбовців, громадян та бізнесу. Конкретних вказівок від керівництва відомства до генштабу ще не надходило.

Нагадаємо, минулого тижня на форумі «Армія-2015» міністр оборони РФ Сергій Шойгу сказав, що його відомство планує замовити «глибоку науково-дослідну роботу» щодо протидії «кольоровим революціям».

ІА "Вголос": НОВИНИ