[media=128183,128185,128188] З вини піротехніків один зі снарядів відхилився від траєкторії і впав прямо в натовп любителів безкоштовних шоу, де і вибухнув. Підсумок – один труп і семеро поранених, передає прес-служба Нижегородського обласного управління Слідчого комітету Росії.

Відомо, що загибла – літня жінка, яка перебувала в натовпі жителів Дзержинська, які прийшли подивитися салют. Вона померла на місці від вибухових травм, а прибулі медики швидкої допомоги виявилися безсилі. Поруч стояли семеро глядачів отримали поранення і були доставлені в лікарню, в тому числі двоє – у важкому стані.

«За версією слідства, увечері 28 травня на площі Дзержинського в місті Дзержинську проводився святковий салют, - розповіли журналістам у Слідчому комітеті. - Один з елементів, що не розірвався феєрверку впав в людей, що були глядачами свята. В результаті його вибуху загинула місцева мешканка 1951 року народження. Крім того, медичною допомогою звернулися ще семеро глядачів. Двоє з них, жінка 1985 року народження та чоловік 1981 року народження, госпіталізовані в міську лікарню Дзержинська з серйозними тілесними ушкодженнями. Співробітники Слідчого комітету продовжують виробляти процесуальні дії на місці події. Йдуть допити свідків і співробітників ТОВ «Майстер груп», які за договором підряду з міською владою Дзержинська займалися запуском феєрверків. Також призначено кілька експертиз».

ІА "Вголос": НОВИНИ