росія проводить перевірки серед військовослужбовців, яких звинувачують у відмові від ведення бойових дій та боягузтві.

Про це повідомив радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович на брифінгу.

«Зараз у цій фазі, коли російське командування не змогло виконати основне завдання, яке перед ними стоїть, почалася фаза репресій. Надходять численні повідомлення від наших спецслужб і Генерального штабу про те, що федеральна служба безпеки почала шукати винних у збройних силах російської федерації й інших формуваннях, тій самій росгвардії. Сотні і десятки військовослужбовців піддаються принизливим перевіркам, їх звинувачують у відмові від ведення бойових дій, слабкості характеру, боягузтві», - сказав він.

За його словами, під удар потрапляють також генерали і вищі начальники зс рф.

Арестович розповів, зокрема, що один із представників інформаційно-психологічних служб рф був звинувачений у тому, що він погано створює «херсонську народну республіку».

«А зважаючи на кількість представників вищого командування, яких знищили ЗСУ й інші сили оборони, і тиску з боку ФСБ, думаю, що моральний дух російської армії, і без того вкрай низький, буде ще нижчим», - переконаний радник керівника ОП.

Він також висловив сподівання, що як би російське політичне командування не перекидало нові сили в Україну, ці спроби проваляться.

Як інформував «Вголос», ЗСУ знищили один ворожий танк та паливозаправний автомобіль. Військові з 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила знищили склад російських окупантів та ліквідували частину техніки.

Також ми писали, Захисники України дають відсіч ворогу в Ірпені та Гостомелі. Також московити обстрілюють Макарів. Біля Бучі путінці викопали окопи та намагаються захиститися від ЗСУ.

ІА "Вголос": НОВИНИ