Про це повідомляє ТАСС.

«Будь-які порівняння Сущенка з кореспондентами МІА «Россия сегодня» в Україні безпідставні не за якимось моральними стандартами, а просто в юридичній площині», – сказала вона.

У МЗС РФ заявили, що Сущенко не був журналістом при в'їзді на територію Росії.

«Кореспондент МІА «Россия сегодня» в Україні працював як заявлений кореспондент і саме його журналістська діяльність стала приводом спочатку для обшуків, а потім арештів. Що стосується пана Сущенка, який в'їхав на територію РФ, він не займався журналістською діяльністю, жодних питань щодо його журналістській діяльності не було ніколи, що найголовніше, це документальний факт, Сущенко не був журналістом, коли в'їжджав на територію РФ. Про це говорять оформлені ним документи, він не подавав документи на оформлення журналістської візи», – пояснила Захарова.

В агентстві також нагадали, що раніше генеральний директор МІА «Россия сегодня» Дмитро Кисельов не виключив обміну Сущенка на заарештованого в Києві журналіста Вишинського.

Як відомо, ФСБ Росії затримала журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка наприкінці вересня 2016 року. Його звинуватили в шпигунстві. Адвокат заявляв, що Сущенку загрожують 20-річним тюремним терміном у разі невизнання ним провини. Україна неодноразово зверталася до РФ з вимогою негайно звільнити журналіста.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ