Зокрема, російський прем'єр у своєму Facebook прокоментував позбавлення Саакашвілі громадянства України словами «Show must go on». Він зазначив, що дії української влади – прийняти колишнього президента Грузії, зробити його главою облдержадміністрації, а потім позбавити громадянства і погодитися на його екстрадицію непослідовні і дивні.

«Дивна доля Саакашвілі: громадянин Грузії, президент Грузії, особа, позбавлена ​​громадянства Грузії, громадянин України, друг президента України, губернатор Одеської області, особа, позбавлена ​​громадянства України. Дивна послідовність української влади прийняти колишнього президента Грузії в громадянство України, зробити його губернатором, позбавити громадянства України і погодитися на його екстрадицію до Грузії. Все це незаперечне свідчення найвищих моральних якостей двох людей, які розіграли цю фантастичну трагікомедію. Show must go on», написав Медведєв у своєму Facebook. 

З реакцією не забарились й французькі ЗМІ. «Порошенко зробив свого суперника особою без громадянства», ось такі заголовки з'явились у пресі.  

«Президент Порошенко вже втратив популярність і вирішив діяти проти свого популярного противника-реформатора недемократичними методами. Використовуючи інструмент громадянства для авторитарних дій, Порошенко сильно підриває імідж України», – пишуть французькі мас-медіа.

Нагадаємо, як писав «Вголос», Президент України Петро Порошенко 26 липня видав указ про припинення українського громадянства екс-президента Грузії, колишнього очільника Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі. Сам Міхо вже розповів, що робитиме у разі втрати українського громадянства.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ