Художній керівник Театру націй Євген Миронов заявив, що побоювання щодо обмеження свободи творчості пов'язані з протиправними діями чиновників, які забороняли до показу вистави, посилаючись на заяви активістів. Також він зазначив, що в профспілці бояться «ланцюгової реакції», бо якщо це трапляється в маленьких містах, то дуже швидко пошириться і далі, пише Meduza.

Путін попросив уточнити, хто саме заборонив спектакль, і коли Миронов назвав винною «владу», він попросив уточнити, хто саме.

«Влада якась абстрактна або конкретна, влада представлена конкретними людьми?» -  запитав Путін і звернувся за уточненням до міністра культури Володимира Мединського.

«Я намагаюся розібратися зараз, Володимир Володимирович. Я точно не забороняв», — відповів Мединський, додавши, що міністру культури Омська Віктору Лапухіну «в голову не прийшло б забороняти».

Після того Путін заявив, що вже навіть у радянській час рок-опера «Ісус Христос – суперзірка» вважалася класикою і ніхто її не забороняв, і за неофіційними даними цей твір отримав благословення патріарха Алексія II.

Путін підкреслив, що «треба б з цим розібратися».

«Розумієте, ось такі речі ми повинні все-таки доводити до логічного завершення, тому що просто з обох сторін сказати, ви заборонили, а інші говорять що до цього ми не маємо жодного стосунку», - заявив глава РФ.

Як повідомлялося раніше, Президент РФ Володимир Путін у рамках щорічного послання Федеральним зборам розповів про успіхи Росії, при цьому приховав факти, які спростовують, а то й зовсім не дають приводу радіти озвученими ним тезам.

ІА "Вголос": НОВИНИ