Міжнародна правозахисна організація Amnesty International повідомила про викрадення та побиття в Інгушетії (РФ) свого працівника Олега Козловського.

Про це інформує сайт російського представництва організації.

Козловський прибув до столиці Інгушетії Магасу 5 жовтня для моніторингу мирних протестів, що почалися після підписання 26 вересня між лідерами Інгушетії та Чечні угоди про визначення адміністративного кордону між двома регіонами.

Уже 6 жовтня невідомий, котрий назвався представником організаторів протесту, заманив Козловського до свого автомобіля під приводом організації зустрічі з мітингарями. Але його відвезли за межі міста, роздягли, взялися бити та погрожували розстріляти.

«Вони вимагали від мене імена моїх контактів в Інгушетії та погрожували вбити мою дружину, дітей, якщо повідомлю про те, що сталося», — зазначає Козловський.

За інформацією організації, невідомі назвалися працівниками Центру боротьби з екстремізмом і вимагали від Козловського стати їхнім інформатором. Двічі вони інсценували страту дослідника: клали обличчям на землю та приставляли пістолет до потилиці.

Після цього Козловського відвезли до Північної Осетії та відпустили біля летовища.

Водночас, Козловський у Facebook написав, що наразі разом зі своєю родиною перебуває за межами РФ, однак сподівається "найближчим часом повернутися і продовжити роботу".

ІА "Вголос": НОВИНИ