Президент України Володимир Зеленський наголошує, що у Росії запанував страх, бо вони програють війну, розв'язану проти українського народу і української державності.

«Російські терористи як були жалюгідними, такими і зайшли у цей рік. Наші ж захисники як були молодці, так і 1 січня показали себе дуже добре. Знаєте, цими днями було видно максимально, як далеко ми відійшли ментально, просто по-людськи, від того, у чому вариться Росія. Наше з вами відчуття єдності, справжності, самого життя – це все так контрастує зі страхом, який запанував у Росії», - заявив Зеленський у вечірньому зверненні до українців.

Президент зазначив, що у Росії бояться.

«Це відчувається. І правильно бояться. Бо вони програють. Дрони, ракети, усе інше їм не допоможе. Бо ми разом. А вони хіба що разом зі страхом. І жоден рік вони в України не заберуть нашої незалежності. Нічого їм не віддамо», - наголосив Зеленський.

Глава держави подякував усім, хто цієї ночі і щодня б'є ворога на фронті.

«Також на російський удар по Херсону, Нікополю, по Харківщині, по усім нашим містам і громадам - ми окупантам відповідаємо дуже відчутно для них. Я дякую усім нашим енергетикам, комунальникам за стабільне енергопостачання і мінімум відключень, враховуючи усі наявні обставини. Усюди, де лінії передачі та інші енергооб'єкти пошкоджено обстрілами, відновлення триває цілодобово. Сьогодні також», - сказав президент.

Зеленський відзначив, що «дуже важливо, як усі українці цієї новорічної ночі підживили внутрішню енергію». «Як ми дякували нашим воїнам. Як ми дякували близьким. І як мільйони разів по всій Україні, по всьому вільному світу звучало і звучить досі наше з вами побажання – побажання перемоги. Зробимо все, щоб так і було!» - наголосив президент.

ІА "Вголос": НОВИНИ