За повідомленням, суд у місті Кірові засудив за це неназваного місцевого мешканця до двох із половиною років позбавлення волі з обмеженням свободи на один рік, пише «Радіо Свобода».

У регіональному відділенні Слідчого комітету Росії заявили, що 24-річний чоловік вирушив до України воювати проти підтримуваних Росією сепаратистів на початку 2015 року і за вісім місяців участі в загоні спецпризначення Нацгвардії «Азов» «як найманець» отримав не менш ніж 21 тисячу гривень.

Коли саме був винесений вирок, який іще не набув законної сили, в повідомленні не сказано.

Кіровське інтернет-видання Newsler.ru додає, що засуджений вчився в Кірові на юриста, але потім зник, і, як пізніше з’ясувалося, він поїхав тоді до України. За твердженням видання, «однокурсники вважали його дивним».

Підтверджень чи заперечень із інших джерел версії російських слідчих органів щодо історії з засудженим наразі немає.

У лавах окремого загону спеціального призначення Національної гвардії України «Азов», раніше відомого як добровольчий батальйон і добровольчий полк, брали участь деякі іноземці, переважно з ідейних підстав. Прихильники підрозділу звертали увагу, що через відносно низькі матеріальні виплати бійцям не може йтися про «найманство», тобто участь у воєнних діях із метою отримання матеріального відшкодування.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ