Військовополонений українець Олександр Іщенко, який служив водієм у полку «Азов», помер у СІЗО-5 у Ростові-на-Дону.

Про це пишуть російські ЗМІ.

Документів про смерть підсудного у СІЗО суду ще не надав. 

Смерть Олександра Іщенка підтвердила донька. Він помер ще дев'ять днів тому, але росіяни не поінформували родину. Про це повідомив уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець. Причину смерті росіяни теж приховують.

«Беззаперечно про трагедію додатково повідомив МКЧХ та ООН, аби організації зафіксували факт загибелі військовополоненого і звернули увагу на умови утримання українських полонених захисників. Україна вимагає, аби РФ неухильно дотримувалася Женевських конвенцій – надавала необхідну медичну допомогу, створила змішану медичну комісію, аби це дало змогу репатріювати всіх тяжкохворих та тяжкопоранених», – сказав Дмитро Лубінець.

Олександру Іщенку було 55 років, одружений. 25 лютого 2022-го Іщенко вступив до територіальної оборони полку спеціального призначення «Азов» як військовий водій. Навесні 2022-го у Маріуполі він потрапив до російського полону, а потім став фігурантом кримінальної справи разом із ще 23 українцями. У справі проходять дев'ять жінок, більшість із них – кухарі, які готували їжу для військовослужбовців полку «Азов».

ІА "Вголос": НОВИНИ