За даними британської розвідки, старші командири російських військ пробують вирішувати проблеми особистою присутністю на передовій, тому часто гинуть, а їхні колеги, яким доводиться приймати командування, не мають необхідного досвіду.

Про це йдеться в повідомленні британської розвідки про війну в Україні.

«Труднощі з командуванням і контролем, як і невпевнені дії військ на передовій, спонукали старших командирів особисто з’являтись на полі бою, напевно, щоб особисто брати на себе лідерство в операції», – зазначають розвідники.

«Російські командувачі рідко делегують оперативні повноваження підлеглим, а вони з цієї причини не отримують важливого досвіду лідерства. Проте не помітно, щоб присутність цих командувачів на передовій якось покращила чи змінила оперативний задум. Успіхам росіян продовжують заважати недоліки планування та підтримки», – пояснюють вони.

Зазначається, що присутність командувачів вищого рівня близько до передової наражає їх на значний ризик, і саме це спричинило непропорційно великі втрати серед старших офіцерів РФ у цій війні.

«Це призвело до того, що сили повільніше реагують на невдачі і не можуть змінювати свій підхід на полі бою. Усі ці проблеми вірогідно зберігатимуться і далі, з огляду на відносну нестачу досвіду оперативного командування у тих офіцерів, яких призначають замість вбитих», – вважають у британській розвідці.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ