Російські фортифікаційні споруди на тимчасово окупованих територіях та великі мінні загородження впливають на темп просування ЗСУ.

Відповідну заяву зробив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

За словами Скібіцького, зараз на полі бою складна ситуація, однак ініціативою володіють українські військові. Все йде за планом. Військова розвідка викриває наміри окупантів, а Сили оборони зривають всі плани загарбників. Ворог зазнає значних втрат.

У Міноборони зазначили, що на окупованих територіях росіяни дуже добре закріпилися. Московити облаштували  кілька ліній укріплення, великі мінні загородження.

Такі дії росіян впливають на темп просування українського контрнаступу. Не варто думати, що війна це спортивне змагання. На динаміку бойових дій впливає велика кількість різних факторів.

Скібіцький наголосив, що ЗСУ потрібно більше засобів ППО, високоточної зброї великої дальності, боєприпасів, засобів розмінування.

Під час наступу головне не швидкість, а точність пострілу та ефект несподіванки.

Необхідно на полі бою вивести противника з ладу. Йдеться про знищення засобів ППО та розвідки, складів з боєприпасами, перекриття шляхів постачання. У розвідці переконані, що контрнаступ України буде успішним.

Як писав «Вголос», керівник ТЦК безпідставно виплатив військовим 1 млн гривень.

ІА "Вголос": НОВИНИ