Темпи визволення українських територій під час контрнаступу дещо сповільнені, оскільки пріоритетом є збереження життів наших воїнів, а не досягнення результату за будь-яку ціну, як це робить ворог.

Відповідну заяву під час ефіру національного телемарафону зробив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

За словами Юсова, російські окупанти готувалися до українського контрнаступу, використовуючи цей період окупації для активного мінування територій, створення кількох ліній оборони та будівництва фортифікаційних споруд.

Представник розвідки наголосив, що ці перешкоди потребують часу та зусиль для їх подолання, і всі заходи здійснюються з метою мінімізувати втрати серед українських бійців.

«Українська армія та сили безпеки і оборони цінують життя людей і мають на меті їх збереження. Тому очевидно, що ми не будемо долати ці перешкоди за допомогою »м'ясних атак«, як це робить ворог», - підкреслив Юсов.

Така обережна тактика у звільненні територій вимагає більше часу, але ЗСУ продовжують активні дії, і ми спостерігаємо просування.

ІА "Вголос": НОВИНИ