У місті Сучава (Румунія) 6-тижнева дитина померла після обряду хрещення. Прокуратура почала розслідування проти священика, який його проводив.

Про це повідомляє місцеве видання ziardesuceava.ro.

Після обряду у самій церкві дитині різко погіршало. Звідти її терміново госпіталізували в лікарню, однак врятувати не змогли.

На відеозаписові з церкви зафіксовано, як священнослужитель три рази поспіль занурює дитину у воду, тримаючи її на спині, обличчям догори.

Оглянувши запис, експерти з теології сказали, що священик мав зробити навпаки - занурювати немовля у воду обличчям донизу.

Прокуратура почала розслідування проти священника, який проводив обряд. Його звинувачують у ненавмисному вбивстві.

Тим часом суспільство здійняло гвалт через цю ситуацію. У соцмережах користувачі збирають підписи під петицією з вимогоб змінити обряд хрещення - вилучити занурення у воду з обряду. Відповідне прохання вже підписали 60 тисяч осіб.

Слід зазначити, що у православ’ї обряд хрещення проводять як із зануренням, так і просто з обливанням водою. Втім, консервативне крило у церкві вважає доцільним винятково перший варіант.

Тим часом спікер Румунської православної церкви Василе Бенеску заявив, що хрещення можна здійснювати без повного занурення в купіль - досить лише тричі полити голову дитини водою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ ІНШІ НОВИНИ УКРАЇНИ:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ