За попередніми даними, за останні 27 років було видано близько 3,5 тисячі фальшивих посвідчень «революціонерам», повідомляє « Укрінформ».

«Частину матеріалів Контрольна гвардія вже передала до прокуратури. За попередніми даними, з 1990 по 2012 роки для надання допомоги борцям з комуністичним режимом з державного бюджету було виділено більше 750 мільйонів євро, при цьому майже 3,5 тисячі посвідчень революціонерів виявилися фальшивими», - зазначається у звіті Контрольної гвардії.

Слідчим вдалося також з'ясувати, що фальшиві посвідчення видавалися і особам, які на момент падіння комуністичного режиму в Румунії, в грудні 1989 року, були неповнолітніми дітьми.

Згідно з румунським законодавством, учасникам антикомуністичної революції надаються довічні пільги: щомісячна грошова допомога, розмір якої перевищує 400 євро, звільнення від сплати податків, виділення безкоштовних земельних ділянок під будівництво житлових будинків, а також держдопомога при будівництві будинків у розмірі 20 тисяч євро. Окрім цього, революціонери безкоштовно користуються громадським транспортом, включаючи поїздки на потягах і в міжміських автобусах.

У цій справі правоохоронні органи Румунії вже заарештували 7 осіб.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ