Голова громадської організації «Рабів до раю не пускають» Іван Спринський прокоментував вручення підозри меру Львова Андрію Садовому та ще кільком чиновникам міськради.

В ефірі телеканалу "112« він заявив, що Садовий не мав права підписувати документи, бо ділянка не належала місту.

»Ділянка не належала Львову, вона належав до іншого населеного пункту за Львовом Рясно-Руської. Питання, в першу чергу, повноважень для продажу. Наскільки я розумію, на цій угоді (з інвестором, - ред.) стоїть підпис Садового, тому відповідальність лише в межах його повноважень«, - сказав Спринський.

https://vid.112.ua/files/HR/2019/11/21/309615.mp4

Як писав »Вголос", Спеціалізована антикорупційна прокуратура вручила підозру у зловживанні владою міському голові Львова Андрієві Садовому.

Нагадаємо, наприкінці 2016 року Генеральна прокуратура України повідомила, що відомство спільно з Національною поліцією України здійснює досудове розслідування у рамках кримінального провадження щодо можливих неправомірних дій із боку посадових осіб Львівської міськради, які призвели до збитків держави в особливо великих розмірах.

За даними слідчих, досудове розслідування встановило, що посадові особи Львівської міськради, зловживаючи службовим становищем, уклали з підприємством договір купівлі-продажу земельної ділянки за ціною 52 мільйони гривень, попри те, що нормативна грошова оцінка такої землі становила 140 мільйонів. Відповідні документи підписав особисто голова міської ради Андрій Садовий.

ІА "Вголос": НОВИНИ