Відповідне рішення ухвалили сьогодні, 9 лютого, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради, передає кореспондент «Вголосу».

«Всім відомо, що наразі майно та рахунки АТП-1 є арештованими. Через це ми створюємо АТП-2, яке буде схожим за функціями до свого попередника. Це не якісь там схеми. Ми не відмовляємося від своїх боргів. Проте створення АТП-2 – це питання функціонування громадського транспорту у Львові», – прокоментувала Гелена Пайонкевич.

Питання про функціонування новоствореного підприємства та його статутний фонд у Садового обіцяють винести на найближчу сесію Львівської міської ради.

Як писав «Вголос», 5 жовтня 2017 року Львівська міська рада за ініціативи Андрія Садового вже намагалась віддати дружині Чуркіна майже 20 млн грн з міського бюджету. Через це львів'яни пікетували міську раду. Тоді з'ясувалось, що «ЛАЗ» не виплатив своїм колишнім працівникам зарплат. І депутати Львівської міської ради від ВО «Свобода» зареєстрували ухвалу про скасування скандального меморандуму, який передбачає передачу родині російського олігарха Ігоря Чуркіна коштів з міського бюджету.

Також раніше у Садового заявляли, що ЛКП «АТП-1» має повернути товариству з обмеженою відповідальністю «Оптимум Фактор» понад 19,5 млн грн за автобуси, які ліквідований «ЛАЗ» постачав напередодні Євро-2012. Як з'ясувалось, співвласницею компанії «Оптимум Фактор» є дружина власника «ЛАЗу», росіянина Ігоря Чуркіна – Таїсія Саніна.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ