Український режисер, колишній політв'язень Олег Сенцов повідомив, що через місяць вийде його новий роман під назвою «Іншу також варто купити».

Як повідомляється на сайті «Видавництва Старого Лева», книга була написана під час його ув'язнення в якутській колонії в 2017 році, передає Крим.Реалії.

Зазначається, що цей роман був задуманий у рамках трилогії. Перший називався «Купіть книгу – вона смішна».

«Тоді, в 2010 році, я не думав, що мої книги будуть видані, тим більше написані в такому несерйозному стилі. Але я пообіцяв собі, що якщо перший роман коли буде виданий і буде більше 18-ти читачів, то я напишу другий, а потім, можливо, і третій. Уже перебуваючи в ув'язненні, на той момент у північному якутському таборі в 2017 році, я дізнався, що моя книга видана, і почав отримувати позитивні відгуки від простих читачів. Тому я почав роботу над другою книгою. Працюючи щодня, написав приблизно за 3 місяці – на щастя, часу у в'язниці досить. Через два роки, на початку 2019-го, я зробив другу редакцію і відправив чистовик на свободу, оскільки не знав, скільки ще мені доведеться перебувати за ґратами (в той же час були відправлені «Маркетер» і сценарій нового фільму)», – розповідає Олег Сенцов про роботу над романом.

Як повідомляється на сайті видавництва, в центрі подій роману Сенцова – головний герой Джим Гаррісон. Він сидить у туалеті і гортає майже «підпільні» журнали, його дружина – готує сніданок. Це повинен бути звичайний день звичайних людей, але несподівано в місто починається вторгнення: з глибин космосу, небайдужого до долі людської цивілізації, прилетів рай.

«Головна тема роману – це прагнення суспільства, більш технічно і інтелектуально розвиненого, нав'язати свої правила життя менш розвиненому. Коли роман тільки замислювався, я керувався невдалим досвідом США, їхніми спробами просування демократії на Близькому Сході, в тому числі із застосуванням військової сили. Тому дія роману відбувається в Америці, але цього разу прилітають інопланетяни, беруть країну під контроль і вже самих американців починають змушувати жити за їхніми правилами. Це була початкова ідея, але коли писався роман, то на нього, звісно ж, вплинули події 2014 року – окупація Криму російськими військами, колабораціонізм частини населення і органів місцевої влади, які слідували за нею», – пояснив Сенцов.

Презентація його попередньої книги «Маркетер» відбулася у Львові у вересні минулого року. Написаний від руки збірник Олег Сенцов з російської колонії передав через свого адвоката кастинг-директору його фільмів Анастасії Чорній, яка розшифрувала, набрала тексти і передала їх до видавництва.

Раніше на 70-му Берлінському кінофестивалі 18 і 21 лютого відбулася прем’єра фільму “Номери” Олега Сенцова і Ахтема Сеітаблаєва.

ІА "Вголос": НОВИНИ