У середу, 24 травня, Львів попрощається з трьома Героями. Євгеній Яросевич, Андрій Церковний, Володимир Лаский загинули, захищаючи Україну від російських окупантів.

Про це повідомили у ЛМР.

Чин похорону розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героїв на Личаківському кладовищі.

Маршрут похоронної процесії: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) – пл. Катедральна – пл. Ринок (міська церемонія прощання) – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Винниченка – пл. Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар. 

Євгеній Яросевич (27.03.1986 - 08.04.2023) Львів’янин.

Навчався у ліцеї №75 імені Лесі Українки ЛМР. У 9-му класі вступив до Львівського ліцею менеджменту. Здобув вищу освіту на механіко-математичному факультеті Львівського національного університету імені Івана Франка.

Також закінчив Львівський інститут ПАТ «Вищий навчальний заклад «Міжрегіональна Академія управління персоналом».

У мирний час працював у мережі магазинів «Сільпо» та у сфері клінінгу. Вів активний спосіб життя: займався спортивним туризмом, скелелазінням, велоспортом, захоплювався комп’ютерною технікою.

З початком повномасштабного вторгнення рф, попри те, що був непридатний до проходження військової служби, добровольцем став на захист Батьківщини.

Виконував бойові завдання на східному напрямку у лавах 356-го навчального артилерійського полку 184-го навчального центру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

У Євгенія Яросевича залишилися мама, тітка, двоюрідні брати та сестри.

Андрій Церковний (19.10.1975 - 14.05.2023) Львів’янин.

Навчався у ліцеї №75 імені Лесі Українки ЛМР. Здобував освіту у Львівському будівельному технікумі (сьогодні – Львівський фаховий коледж будівництва, архітектури та дизайну). Після завершення навчання проходив військову службу у місті Бердичів Житомирської області.

У мирний час працював у будівельній сфері у Львові. Захоплювався рибальством. Молодший сержант.

З початком повномасштабного вторгнення рф, добровільно вступив до лав Збройних Сил України.

Боронив територіальну цілісність та суверенітет держави на східному напрямку у складі 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ ЗСУ.

У Андрія Церковного залишилися батьки, дружина, донька, брат та хрещена донька.

Володимир Лаский (15.01.1987-20.05.2023) Львів’янин.

Навчався у середній загальноосвітній школі №65 міста Львова. Здобув професійно-технічну освіту у Львівському вищому професійному училищі інформаційно-комп'ютерних технологій.

У мирний час працював у ТзОВ «Друк Текстиль». Захоплювався малюванням та дизайном.

Попри відсутність військового досвіду, з початком повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини від загарбників.

Виконував бойові завдання на території Донеччини у складі 47-ї окремої механізованої бригади «Маґура» Сухопутних військ Збройних Сил України.

У Володимира Лаского залишилися дружина, син та донька.

Вічна пам'ять Героям...

ІА "Вголос": НОВИНИ