Про це під час брифінгу у Верховній Раді України 8 листопада 2017 року заявили народний депутат від ВО «Свобода» Андрій Іллєнко та міський голова Шепетівки свободівець Михайло Полодюк, – передає прес-служба Всеукраїнського об'єднання «Свобода».

Як заявив очільник міста, ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» має більше 60 мільйонів заборгованості перед НАК «Нафтогаз». Підприємство не працює ще з часів Януковича – з 2011 року, однак із 2013 до 2016 заборгованість значно зросла. Прокуратура, органи державної влади та навіть НАК «Нафтогаз» не зацікавлені у розв'язанні ситуації, тож борг постійно зростає. Варто зазначити, що і міський бюджет, і населення повністю розрахувалися за надане тепло: лише за останні два роки підприємство отримало пільг, субсидій і перерахунку з «комуналки» на більш ніж 52 мільйони гривень, однак не погасило навіть половини боргу.

«Опалювальний сезон у Шепетівці зривають через політику, яку веде приватне підприємство, що контролює житлово-комунальний сектор Шепетівки», – прокоментував ситуацію Андрій Іллєнко.

Як зазначає Михайло Полодюк, «Нафтогаз» вимагає погашення боргів підприємства з міського бюджету: «Це кричуща несправедливість, якої ми не можемо допустити. Якби правоохоронна система працювала ефективно, заборгованість була би знята і не стояло б питання про ліквідацію техногенної катастрофи, яка нависла над містом. Через соціяльну напругу люди готові до акцій протесту та вимагають від влади активних дій щодо ліквідації заборгованості. Я звертаюся до органів державної влади: Президента, Кабінету Міністрів з вимогою розпочати опалювальний сезон та запобігти соціальному вибуху та соціальній катастрофі у Шепетівці».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ