Короткі історії освітян та педагогів, які втекли від війни.

Про вимушених переселенців, які знайшли у Львові нове місце праці саме у освітніх закладах, повідомили на сайті Львівської міськради. Усі прийшли на вакантні посади або на такі місця праці, де попередні працівники перебувають у декретній відпустці. В одному закладі вчитель фізкультури пішов воювати за Україну.

Ліцей ім. Василя Симоненка

Посаду вчителя інформатики обійняв киянин, що працював у IT та має має 9-річний досвід викладання цього предмету в школі. Новий інформатик із сім’єю переїхав до Львова і вже проводить уроки для ліцеїстів.

Школа №22

Тут з'явилася нова заступниця директора з господарських питань. Жінка із Житомирської області прийшла у цей навчальний заклад записати дітей на навчання та дізналась про цю вакансію. Найближчим часом повернутись додому вона не зможе, юристка із Житомирської області почала працювати у школі.

Ліцей імені І.Пулюя

Художниця і мисткиня з Києва також знайшла собі тут працю, коли прийшла влаштовувати дітей на навчання. Директорка ліцею Ірина Хміль запропонувала жінці, що переселилася до Львова, роботу.

«Пані Яніна прийшла до нашого ліцею, щоб записати дітей на навчання. Ми розговорились, я дізналась, що вона є художницею, і запропонувала їй роботу, адже ми маємо вакансію на час декретної відпустки основного працівника. Ми вирішили проводити заняття з учнями у вигляді арт-терапії. Пані Яніна вже працює з початковою школою, їй подобається робота з дітьми. Ми дуже задоволені її роботою і раді, що таким випадковим чином знайшли фахівця в свою команду», – розповіла Ірина Хміль

Ліцей N 15

У цьому ліцеї - новий вчитель фізичного виховання. Попередній наставник з фізкультури воює за Україну проти російської мерзоти. Новий вчитель переїхав до Львова з Маріуполя, має відповідну освіту.

Школа №44імені Т.Г.Шевченка

Колишня випускниця рідної школи, що досі працювала у Києві, повернулася до рідного Львова і влаштувалася у школу лаборанткою.

Початкова школа «Один, два, три»

Двічі вимушена переселенка Аліна (спочатку із окупованого Луганська, а потім – із обстріляного Києва) дізналась про вакансію психолога в початковій школі «Один, два, три» із сайту навчального закладу. Після співбесіди директорка школи взяла її на роботу і дуже задоволена методами спілкування з дітьми, адже вона має досвід роботи психологом.

«Я сама із Луганська, де проживала до 2014 року. Потім я разом із родиною була змушена переїхати до Києва, де здобула вищу освіту та працювала в гімназії  психологом. Коли почались вибухи у столиці, ми поїхали до Львова.

Приїхавши сюди, я знайшла вакансію, і так потрапила на роботу в школу. Щоб зрозуміти, який зараз стан у батьків і дітей, як вони реагують на війну, я зробила онлайн-опитувальник. На основі відповідей зможу більше розуміти ситуацію і знати, які проводити заняття, як надавати інформацію, кому потрібна індивідуальна розмова», – зазначила Аліна.

Такі наші люди - працьовиті і не звикли сидіти без роботи. Готові працювати і ділитися своїм досвідом - як освітнім, так і життєвим. Бо українці - працьовита і мирна нація !

«Вголос» розповідав як нашому місту допомагають сусіди поляки.

Нещодавно з Польського міста Лодзь Львову подарували карету швидкої допомоги



Львівська міська рада: https://city-adm.lviv.ua/news/society/education/291098-u-shkoly-lvova-pratsevlashtuvaly-6-vymusheno-peremishchenykh-ukraintsiv

ІА "Вголос": НОВИНИ