Командувач Об'єднаних сил Володимир Кравченко заявив, що Україна готова дати адекватну відсіч на погрози ватажка бойовиків «ДНР» Дениса Пушиліна знищити позиції ЗСУ.

Про це повідомили у пресцентрі ООС.

За словами генерал-лейтенанта, ним, разом з керівником української сторони СЦКК, здійснено перевірку фактів, викладених в заяві так званого голови «ДНР», щодо обладнання українськими воїнами інженерних споруджень в районі населеного пункту Шуми Донецької області.

«За результатами перевірки встановили, що це звинувачення не відповідає дійсності та є провокаційним і несе за собою політичну складову, яка має на меті зрив домовленостей, що були досягнуті 22 липня 2020 року Тристоронньою контактною групою про додаткові заходи з дотримання повного і всеосяжного режиму припинення вогню. За вказаний період Україна порушень домовленостей в населеному пункті Шуми не здійснювала», - зазначив військовий.

Кравченко додав, що у разі застосування вогневого впливу найманцями РФ по території України, Командування Об’єднаних сил залишає за собою конституційне право на захист територіальної цілісності нашої держави з наданням адекватної відповіді всіма наявними силами та засобами.

Як писав «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ