Про це повідомляють euronews.

Двох вихідців з Афганістану – 20- і 18-річного віку заарештовано за зґвалтування по тому, як поліція одержала скаргу користувачів Facebook. Третього, 24-річного громадянина Швеції, затримано за підозрою у прихованні інформації про зґвалтування.

 «Поліції ще треба багато зробити, і докази можуть виправдати моїх клієнтів. Мене не турбує віднайдення цього відео. Навпаки, воно може показати, що насправді відбулося», зазначив  Крістер Седерберґ, адвокат обвинувачених.

Ніхто не зробив фото або відео цього злочину, а тому слідство наразі не має речових доказів. Проте прокуратура вже звернулася до компанії Facebook із проханням віднайти відео, що транслювалося.

«Як ви бачили у засобах масової інформації, компанія Facebook сказала, що хотіла б співпрацювати, але її штаб-квартира міститься в Америці. Тож я попросив про їхню міжнародну правову допомогу», - зауважив Понтус Меландер, прокурор.

За шведськими законами, тотожність підозрюваних не можна розкривати. Згідно зі шведськими медіа, близько 200 людей бачили атаку на 30-річну жінку, що була у цей час без свідомості.

-

ІА "Вголос": НОВИНИ