[media=84125,84126,84127,84128,84129,84130,84131] 

Як повідомляє «ВВС-Україна», сотні озброєних поліцейських оточили центральний діловий район Сіднея, де є ця кав'ярня.

Інцидент стався, коли в понеділок зранку люди почали приходити на роботу. Кафе, в якому тримають заручників, розташоване поблизу станції «Martin Place». Свідки бачили, як чоловік із сумкою і пістолетом заходив у кафе.

Представники кафе заявляють, що всередині можуть бути близько десяти працівників та 30 відвідувачів.

Щонайменше трьох людей бачили в кафе – вони стояли біля вікон з піднятими руками та тримали чорний прапор з арабським написом.

За словами кореспондента ВВС з безпеки Френка Гарднера, прапор схожий, але не зовсім такий, як в «Ісламської держави».

Австралійська поліція повідомила, що їй удалося встановити контакт з озброєним чоловіком. Прес-секретар поліцейського управління Кетрін Берн не говорила про можливі причини дій нападника.

Ендрю Скіпіоне, голова поліції штату Новий Південний Вельс, повідомив журналістам, що поліція розглядає це як ізольований інцидент, і висловив надію на мирне вирішення кризи.

Як повідомляє «Радіо Свобода», п’ятеро людей змогло втекти з кав’ярні. Як їм удалося вийти із захопленої будівлі – не відомо.

Громадянам рекомендують триматися подалі від місця події.

Очевидці повідомляли про гучні звуки, які нагадували постріли. Поліція заявляє, що інформації про постраждалих немає.

Прем’єр-міністр Австралії Тоні Ебботт закликав жителів країни не піддаватися паніці.

Він сказав, що цей інцидент викликає велике занепокоєння. Досі не відомо, хто відповідальний за ці дії, однак вони можуть мати політичні мотиви.

«Нехай австралійці не сумніваються в тому, що правоохоронні органи і служби безпеки добре підготовлені і мають усе необхідне. Вони працюють ретельно і професійно», – заявив Ебботт.

В Австралії скликали нараду національного комітету безпеки.

ІА "Вголос": НОВИНИ