Декілька яток з кондитерськими виробами одного з ринків Сімферополя торгують цукерками і шоколадом відомих українських виробників «Рошен» і «Світоч». Як повідомляє видання Крим.Реалії, «Світоч» почав користуватися популярністю тільки останнім часом.

Українські солодощі можна побачити також на столах виносної торгівлі в різних районах міста, а також Криму. Немає їх тільки на прилавках російських торгових мереж, супермаркетів.

Як розповіли на ринку, «попит на «Рошен» не падає, незважаючи на високі ціни».

На ринку не уточнили, як продукція відомих брендів потрапляє до них. На етикетках шоколадок зазначено, що вони виготовлені на Вінницькій кондитерській фабриці.

У березні 2017 року повідомлялося, що в магазинах Сімферополя в продажу з'явилася продукція Вінницької кондитерської фабрики «Рошен», яку, за свідченням продавців, привозять на півострів постачальники з Білорусі.

Для продукції «Рошен», виробленої в Україні, доступ на російський ринок закритий з 2013 року.

У жовтні 2018 року кондитерська корпорація «Рошен» попередила громадян України в анексованому Криму про закінчення терміну придатності її продукції, яка може виявитися в продажу на півострові. Остання продукція корпорації на Липецькій фабриці була виготовлена ще в першому кварталі 2017 року.

Липецька фабрика «Рошен» зупинила свою роботу в квітні 2017 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ