[media=103528,103529,103530,103531,103532] 

Як повідомляє кореспондент «Вголосу», сьогодні в кабінет голови Скнилівської сільради Марії Тиндик прийшли мешканці села, депутати та громадські активісти. Всі вони просять надати протоколи сесії, на якій розподіляли земельні ділянки. Марія Тиндик каже, що не може цього зробити, бо має зберігати таємницю особистих даних, які вказано у протоколах.

Найбільше протестує проти дій голови сільради Мар’яна Питель, депутат Скнилівської сільської ради. Свою землю вона вже отримала, проте не 10 соток, як має отримувати згідно із законом, а лише 6 соток. Жінка підозрює голову сільради у махінаціях із землею.  

Голова сільської ради стверджує, що Мар’яна Питель продала свою земельну ділянку, і називає її аферисткою. «Нема ніякої біди в селі. Хто звернувся по надання земельної ділянки – всім виділили. Кому я маю насамперед надати земельні ділянки  «атошникам» чи отим аферистам? Вона (Мар’яна – ред.) була присутня на сесії і добре знала, кому ті земельні ділянки виділяли. Чому зараз робити такий ажіотаж із цього?»  каже Марія Тиндик.

Голова сільської ради розповідає, що пропонувала депутатці переглянути протоколи сесій. Але в разі необхідності зробити копії – вимагала закрити прізвища, бо так вимагає закон.

«Прізвища я можу дати тільки зі згоди тих людей, які є в тому протоколі. Якщо кожен не усно, а письмово дасть свою згоду на обробку персональних даних – то добре. А вона такого не захотіла. За ці персональні дані я відповідаю кримінально, а не вони»,  зазначає Марія Тиндик. Каже, що за десять років роботи головою сільради не мала жодного випадку кримінальної справи і в майбутньому не хоче.

Мешканець села Скнилів Валерій Шмідт, який у справах теж прийшов до сільської ради, розповів: «Це дві сім’ї, які зчинили цей бунт. Вони бунтують усе життя. Бунт у такому маленькому селі зовсім не потрібен, зараз треба вирішувати зовсім інші проблеми. Краще б зібрались і домовились, як допомагати фронту».

Допомогти селянам розібратись у конфлікті приїхали активісти ГО «Розвиток громади».

Андрій Болюбаш, голова громадської організації «Розвиток громади», розповів: «До нас звернулися депутати Скнилівської сільської ради, а також громада села щодо того, начебто виконавчий комітет сільської ради виділив 200 земельних ділянок, проте протоколи засідань сільської ради не надають. Ми виступаємо не на боці голови сільської ради чи депутатів, а лише закону й хочемо розібратись у цій ситуації».

Спільними зусиллями депутати, селяни та активісти домовилися про проведення громадських зборів із питання розподілу земельних ділянок. Вони відбудуться у Скнилівській сільській раді 20 вересня. 

ІА "Вголос": НОВИНИ