[media=95428,95429,95430] 

Злочинців викрили працівники управління протидії злочинності у сфері економіки Головного управління Міністерства внутрішніх справ України у Львівській області, повідомляє прес-служба ГУМВС України у Львівській області. 

Зловмисники за допомогою спеціальної техніки видобували з русла гірської річки у Сколівському районі піщано-гравійну суміш. Використовуючи спеціальне обладнання, вони переробляли природну сировину на будівельну суміш.

Крім того, правоохоронці встановили, що зловмисники перевозили гравій вантажівками підприємства, що ремонтує дороги в цьому районі.  

Відповідно до чинного законодавства України, видобувати гравій у гірських річках заборонено, адже це призводить до непередбачуваних наслідків під час весняних повеней.

За цим фактом міліція розпочала досудове розслідування за ч. 2 ст. 240 (порушення правил охорони або використання надр) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від чотирьохсот до семисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

ІА "Вголос": НОВИНИ