У п'ятницю, 17 грудня, в Словаччині виявили тіло 28-річного українця Павла Куропася, який помер за нез'ясованих обставин. Місцева поліція заявляє про самогубство хлопця, але родичі відмовляються в це вірити.

Про це повідомляє 24 канал.

Як зазначається, Павло був родом з міста Мостиськ Львівської області та протягом останніх шести років неодноразово їздив на заробітки до Польщі. За словами знайомого Павла Михайла Босого, остання поїздка також була робочою.

«Він, як заробітчанин, робив візу, їхав на пів року у Польщу і повертався в Україну. І так їздив вже понад 6 років», - розповів Михайло.

Він розповів, що регулярно дзвонив Павлу, який весь цей час перебував у Польщі. Проте 10 грудня зв'язок з Павлом раптово обірвався.

«Ми говорили з ним майже кожного дня та він перебував у Польщі. Після 10 грудня зв'язок обірвався. Ми не знаємо, як він потрапив у Словаччину», - розказав друг загиблого.

Припускається, що Павло повертався через Словаччину в Україну, але місто Мостиськ розташоване прямо біля кордону з Польщею, тож робити гак через іншу країну не має сенсу.

Нещодавно до батьків Павла прибули правоохоронці, які розповіли про смерть хлопця, але не надали жодних деталей.

За словами словацьких поліцейських, Павло вчинив самогубство, але родичі не бачать причин, через які хлопець міг накласти на себе руки. Вони зауважили, що українець їхав із заробіток і ймовірно мав при собі значну суму грошей, через які його могли вбити.

«Є версія, що він просто вийшов з потяга, бо мав пересадку, і його вбили через гроші. Вибачте, ну не міг він вийти з двома мужиками покурити й, щоб то було самогубство. Він теж не був ідіотом», - зазначає Михайло.

За даними попередньої експертизи, на тілі українця знайшли ножові поранення. Крім страшної звістки про смерть сина, батьки зіткнулися з ще й з тим, що не можуть забрати тіло Павла додому, оскільки ні посольства, ні страхова компанія не сприяють репатріації тіла до України. Зважаючи на це, родичі загиблого намагатимуться самотужки доставити тіло Павла на батьківщину.

Нагадаємо, в неділю, 12 грудня, в одній із лікарень в місті Самсун, що в Туреччині, помер 26-річний українець Максим Стовба. Відомо, що він понад два тижні провів у комі.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ