У Словаччині затримано вісьмох осіб, підозрюваних у причетності до вбивства журналіста Яна Куцяка та його партнерки.

Про це повідомляє Польське радіо.

Речник словацької поліції повідомив, що підозрюваних у вбивстві було затримано сьогодні вранці. За словами телебачення «Markiza», спеціальний підрозділ поліції провів операцію у місті Коларово на півдні Словаччини. Серед затриманих є колишній поліцейський. Нині проводяться обшуки в будинках та інші слідчі дії.

Міністр внутрішніх справ Словаччини Деніса Сакова заявила, що розслідування просунулось вперед і висловила надію, що мотив та замовники вбивства будуть встановлені. Вона додала, що досі було допитано приблизно 200 свідків.

Прем’єр-міністр Словаччини Петер Пеллеґріні написав в одній із соціальних мереж, що розслідування вбивства Яна Куцяка є одним з пріоритетів його уряду.

Як писав «Вголос», 25 лютого 2018 року в Словаччині застрелили журналіста-розслідувача Яна Куцяка та його дівчину. Найбільш вірогідним мотивом убивці правоохоронці вважають професійну діяльність журналіста.

Журналіст розслідував випадки шахрайства з грошима європейських фондів і можливу причетність до цього італійського мафіозного клану «Ндрангета».

Як повідомлялося, у березні десятки тисяч словаків вийшли на вулиці міст країни і за кордоном через вбивство журналіста-розслідувача Яна Куцяка.

Згодом, прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо подав у відставку після масових протестів у країні через вбивство журналіста-розслідувача та загрозу нових виборів.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ