Заступник голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук заявила, що нардепи зібрали 150 підписів, щоб ініціювати спеціальну процедуру для розгляду закону про банки.

Про це народна обраниця повідомила на своїй сторінці у Facebook.

«Завтра відбудеться позачергове засідання Верховної Ради. Необхідні 150 підписів народних депутатів, щоб ініціювати його, зібрано. І друге. Так званий банківський закон готується до розгляду за спеціальною процедурою. Необхідні 150 підписів для ініціювання процедури теж є. Завтра маємо проголосувати більшістю голосів за її застосування», - написала вона.

До слова, після зібрання підписів питання щодо застосування процедури буде винесено на голосування. Його мають підтримати 226 парламентарів.

«Коли відбудеться таке голосування, то кожна фракція/позафракційний депутат подає свої невраховані правки, на яких він наполягає, протягом 2 днів. Потім комітет має два дні звести нову таблицю і законопроект готовий до розгляду в залі ВРУ. Орієнтовно це відбудеться у перші тижні травня», - розповів перший заступник глави фінансового комітету Ярослав Железняк, який раніше інформував про збір підписів.

Нагадаємо, що Разумков розповів, що комітет Ради врахує понад 12 тисяч поправок до закону про банки.

ІА "Вголос": НОВИНИ