Сьогодні, 8 червня, на фейсбук-сторінці народного депутата від «Слуги народу» Олексія Ковальова з'явився допис, який повідомив, що посадовець зрадив українському народу та перейшов на бік окупантів.

Партія, у якій він досі перебуває, одразу ж відреагувала на заяву одіозного політика і тепер вимагає забрати у нього мандат.

Про це йдеться у заяві речниці фракції «Слуга народу» Юлії Палійчук.

«Останні заяви Ковальова, зроблені у соцмережах після «наради» в Херсоні із заступником голови кремлівської адміністрації Кірієнком, переконливо свідчать про те, що наш колишній колега став колаборантом агресора. Він зрадив український народ, зрадив своїх виборців, зрадив Україні», - повідомила пресслужба.

У «Слузі народу», зокрема, заявили, що зрадники й колаборанти не можуть представляти українців у Верховній Раді України. Тому Ковальов повинен понести повну відповідальність перед українським народом за співпрацю із ворогом.

«Ми не будемо закликати нашого колишнього колегу скласти мандат. Якщо совість, честь і гідність вже втрачено остаточно - немає сенсу до них апелювати. Хай це станеться за законом, після вироку суду», - додала пресслужба.

Також фракція просить Офіс генпрокурора та Службу безпеки України пришвидшити строки розслідування та передбачити в обвинувальному акті конфіскацію майна колаборанта.

Водночас пресслужба Державного бюро розслідувань зазначила, що Офіс Генерального прокурора порушив кримінальне провадження проти Ковальова за статтею про колабораціонізм ще у квітні. Так, слідчі встановили, що нардеп реалізує харчову продукцію, вироблену через підконтрольні йому підприємства, на окупованій території Криму, а також купляє в росіян паливно-мастильні матеріали для своєї техніки.

Крім того, нардеп сприяє розміщенню російських військових у приміщенні санаторію в місті Гола Пристань на Херсонщині, яке перебуває в межах виборчого округу колаборанта.

Вголос раніше писав, що перебуваючи на території Херсонської області, народний депутат від партії «Слуга народу» Олексій Ковальов перейшов на бік окупантів. Тепер одіозний політик вважає, що «росія тут всерйоз і назавжди!»

ІА "Вголос": НОВИНИ