Про це інформують «Вести».

Віктора Януковича жителі дво- і триповерхових будинків на вул. Єсауленка, 8 і 10, підозрюють у своїх бідах із водопостачанням. Люди мусять по кілька днів сидіти без води, у кранах зникає тиск, а вода тече тонкою цівкою, та й то у мешканців перших поверхів. Торік рятуватися вдавалося завдяки місцевим журналістам, які знімали сюжети про страждання сімей з маленькими дітьми.

Тоді ж на форумах і з'явилися перші згадки про Віктора Федоровича.

«Янукович будується на Єсауленка, і води йому мало!» - залишали анонімні відгуки. Свої біди місцеві жителі описували в сюжетах телеканалів.

«Через те, що у нас тут побудували нові будинки, вони врізалися в нашу трубу», - розповіла тамтешня мешканка Катерина Кошман.

«У Сочі Янукович живе на вулиці Єсауленка, крайня хатка», - уточнив Віталій Мінаков з Сочі, додавши, що тут і українська охорона, і співробітники федеральної служби охорони.

Офіційно особняк Януковича не має адреси. Відповідно до кадастрової карти, він розташований в Мацестинському лісництві і позначений кварталом №74, виділом 15.

Півгектара землі на території його ділянки мають статус «особливо охоронюваних територій та об'єктів», а цільове призначення - для облаштування і експлуатації пансіонату сімейного типу.

Місце, за сочинськими мірками, вважається дуже престижним. Ділянка розташована на південно-східному схилі гори Благодать, а з хребта гори відкривається вид на горизонт Чорного моря, гори Червоної поляни, Мацесту, засніжені скелі Головного Кавказького хребта і масив знаменитої гори Ахун. Поруч з ділянкою - кінцева зупинки маршрутки №41, що жителі Сочі називають великою перевагою.

«Живеш в такій типовій триповерхівці, працюєш п'ять днів на тиждень, а на задньому дворі за твоїм будинком екс-президент України в гамаку лежить, та в теніс грає в критому залі», - розповідає Ігор Зинов'єв з Сочі.

Восени 2013-го з ділянки, на якій стоїть будинок Януковича, зійшов зсув. Він зруйнував водопровід і пошкодив асфальт в околицях. Тоді люди скаржилися на старі дуби, які ось-ось можуть завалитися, і відсутність дощової каналізації. Зараз територія з усіх боків укріплена бетонними плитами. Судячи з фото, дерев'яний будинок з зеленим дахом на схилі дуже нагадує мініатюрне Межигір'я. З усіх боків ділянку густо обсаджено кипарисами і вічнозеленими кущами, які приховують двір від сторонніх очей. На території є критий басейн і лазня.

До речі, ремонт в особняку робили майстри з Донецька. Один з них виклав у соцмережах фото з дому. У просторому залі - мармурова підлога з візерунком у центрі.

«Полірувальники 80-го рівня», - написав Андрій Ганшин з Донецька.

-

 

ІА "Вголос": НОВИНИ