Тривають важкі бої за утримання Соледара, війська рф активно штурмують місто. Українські військові продовжують тримати оборону Бахмута.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Як йдеться у повідомленні, 10 січня українські війська продовжили наступати на лінії Сватове-Кремінна.

Український центр оборонних стратегій підтвердив, що 8 січня українські війська захопили Підкуйчанськ, що за 8 км на північний захід від Сватового.

Очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай заявив, що російські війська ведуть обмежені контратаки поблизу Сватового, щоб відвоювати втрачені позиції в цьому районі. Російський військовий блогер написав, що війська рф атакували біля Стельмахівки, за 13 км на північний захід від Сватового.

Генштаб ЗСУ повідомив, що українські війська відбили російські атаки поблизу Червонопопівки (6 км на північ від Кремінної) та Білогорівки (10 км на південь від Кремінної).

Речник Східної групи військ України Сергій Череватий зазначив, що станом на 10 січня ПВК «Вагнера» зосередила в Соледарі свої найбільш боєздатні сили. Група «Вагнера», ймовірно, сподівається використати нещодавні незначні тактичні успіхи, залучивши більше елітних активів у цей район.

Деякі російські військові блогери стверджували, що сили «Вагнера» просунулися в західні частини Соледару і що українські війська почали масово відступати з населеного пункту. Фінансист групи «Вагнера» Євген Пригожин спростував ці заяви та заявив, що українські війська досі ведуть запеклі бої за Соледар.

10 січня російські війська продовжили наземні обстріли Бахмута та його околиць. У Генштабі України повідомили, що українські війська відбили атаки на сам Бахмут і на південь від Бахмута в районі Кліщіївки (7 км на південний захід), Курдюмівки (12 км на південний захід) і Майорська (20 км на південний захід).

У Генштабі ЗСУ заявили, що українські військові відбили російські атаки поблизу Водяного (на північно-західній околиці) та Мар’їнки і Побєди (на південно-західній околиці).

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

Професійні військові рф та спецназівці штурмують Соледар

Двох загиблих військових поховають 11-го січня у Львові

Удар ЗСУ по будівлі з окупантами у Макіївці: з’явилися нові деталі

ІА "Вголос": НОВИНИ