Про це повідомляє Голос Америки.

Чоловік на ім'я Деметріус Піттс, що присягнув на вірність терористичній організації «Аль-Каїда», був заарештований в неділю після зустрічі з агентом ФБР, якому він повідомив про свої плани закласти бомбу в місці проведення параду 4 липня.

«Заяви Піттса про намір вчинити дії насильницького характеру продовжують викликати занепокоєння в ході розслідування. Він висловив готовність вчинити теракт на території США, а також вступити в іноземну терористичну організацю«», - заявив відповідальний оперативний співробітник ФБР в Клівленді Стівен Ентоні.

За словами представника влади, в ході останньої зустрічі з агентом під прикриттям Піттс висловив бажання взяти участь в теракті в Клівленді в День незалежності, а також бажання вбивати військовослужбовців, їх рідних і агентів федерального і місцевого рівня.

«Федеральний суд пред'явив Піттсу звинувачення в спробі зробити матеріальну підтримку іноземної терористичної організації, в даному випадку - «Аль-Каїди». Максимальне передбачене покарання по такому звинуваченню складає 20 років ув'язнення», - розповів федеральний прокурор Огайо Джастін Хердман.

ІА "Вголос": НОВИНИ