Дівчина купила рушницю і патрони, вивчила план школи і розпорядок роботи охоронців, а також продумала детальний сценарій нападу, пише Медуза.

Батько дізнався про наміри Ніколь, прочитавши її щоденник, і звернувся в поліцію. Дівчину затримали; поліція впевнена, що їм вдалося запобігти масовому вбивству, яке можна було б порівняти з найбільш резонансними подібними злочинами в США.

Ніколь вчилася в останньому класі школи «Катоктін» і була там на гарному рахунку. Дівчина займалася на курсах кримінального права і вела щоденник, який в кінці березня і прочитав її батько.

Починаючи з середини грудня 2016 року Ніколь докладно писала в щоденнику, як вона хоче прийти в школу і влаштувати там бійню, аналогічну масових вбивств в школах «Колумбайн» і «Сенді Хук». Ніколь не збиралася вбивати когось конкретно, вона планувала стріляти в вчителів і однокласників без розбору. План нападу був максимально детальним, стверджують в поліції Меріленда, всі дії Ніколь були розписані мало не по хвилинах.

Окремо вона писала в щоденнику, що стане першою дівчиною, яка влаштувала масове вбивство в школі.

Ніколь також добре вивчила схеми евакуації в будівлі і дізналася, як працюють охоронці, і чим вони озброєні. Дівчина розпитала одного із співробітників школи про те, яким є план дій в разі стрільби в приміщенні школи.

Будучи повнолітньою, Ніколь на законних підставах купила дробовик і патрони до нього. Вона планувала зробити вибуховий пристрій за схемою з інтернету з обрізка труби і підготувала майже все необхідне: детонатор, вражаючі елементи (цвяхи) і феєрверки, з яких вона збиралася добути вибухову речовину.

Дівчину затримали 23 березня, але поліція протягом декількох днів не розкривала ніяких відомостей про неї. Ніколь арештували в школі, дівчина не чинила опору.

У щоденнику була вказана дата нападу - 5 квітня, дівчина писала, що не планує після нього вижити. У поліції впевнені, що спільників у неї не було.

Що саме спонукало Ніколь на планування масового вбивства в школі, поки невідомо. Ніяких відомостей про те, що її принижували або ображали в школі, в її щоденнику немає. Поліцейські припускають, що дівчина могла страждати якимось психічним розладом, зараз вона знаходиться на психіатричному обстеженні.

Їй загрожує до 25 років в'язниці. Законодавство США дозволяє судити за планування злочину так само, як і за здійснений.

 

 «Вголос» 

ІА "Вголос": НОВИНИ