Адміністрація з контролю за харчами та ліками (FDA) США готується наступного тижня дозволити використання вакцини Pfizer проти COVID-19 для дітей віком 12-15 років, повідомляє «Голос Америки». Зараз дозвіл видано для людей, старших за 16 років.

Урядове агенство вивчає дані дослідження, наданих компанією Pfizer, де брали участь 2260 дітей від 12 років. У цій групі препарат показав стовідсоткову ефективність, а також добре сприйнявся дитячим організмом, заявляє виробник.

Сьогодні Pfizer ще проводить дослідження ефектичності свого препарату на дітях від 2 до 11 років. Результати тестів обіцяють оприлюднити у вересні.

Дані свідчать, що темпи щеплення у Сполучених Штатах почали сповільнюватися, оскільки частина американців, зокрема у віддалених районах, залишається скепично налаштованою до вакцини.

Зараз у США вкололи вже майже 250 мільйонів доз вакцини від COVID-19. Понад 40% дорослого населення США - повністю вакциновані.

Заохочувати людей щеплюватись взались місцеві посадовці. Зокрема, губернатор Меріленду оголосив, що штат платитиме по 100 доларів кожному муніципальному працівнику, який вакцинується. Рішення розширять і на тих, хто вже отрамав укол раніше.

У Детройті дають 50 доларів тим, хто допомагає підвезти людей на вакцинацію на своєму авто. У Нью-Джерзі, показавши картку вакцинації, можна отримати безкоштовне пиво у низці місцевих броварень, які приєдналися до ініціативи місцевого губернатора.

А керівництво бейсбольної команди Марінерс із Сієтла розмістило центр вакцинації на стадіоні, що працює просто під час матчів. Таким чином глядачі у перерві можуть сходити за пивом та хот-догами, й заразом отримати свій укол вакцини.

ІА "Вголос": НОВИНИ