Після вивчення трупа тварини, вчені встановили, що це була самка білохвостого оленя, пише Science Alert.

Ці оленята виявилися з'єднаними близнюками – першими, про які відомо, що вони були народжені. Всі інші приклади таких з'єднаних близнюків спостерігалися тільки в утробі.

«Це приголомшливий і вкрай рідкісний випадок. Ми не можемо навіть оцінити рідкість цього. З десятків мільйонів оленів, які щорічно народжуються в США, є, ймовірно, аномалії, про які ми навіть не знаємо», – говорить еколог Джино Д'Анджело з Університету Джорджії.

Подібні близнюки частіше зустрічаються у домашніх тварин, таких як вівці та корови, але вкрай рідко у диких тварин. З 19 випадків з'єднаних близнюків в дикій природі, які описані в науковій літературі між 1 671 і 2006 роками тільки 5 були оленями.

Дослідницька група провела розтин, МРТ і комп'ютерну томографію тіла в Ветеринарній діагностичній лабораторії Університету Міннесоти. Вони виявили, що у самок-оленів було одне тіло, але хребет розходився в грудній клітці на дві частини, так що були дві окремі шиї і дві окремі голови.

За станом легенів дослідники з'ясували, що тварина ніколи не дихала і, мабуть, народилася мертвою. Також у неї було два шлунково-кишкових тракти. Селезінок теж було дві. Печінка була одна, і вона була деформована.

«Їх анатомія вказує на те, що олені були нежиттєздатні. Тим не менш, вони були знайдені доглянутими і в природному положенні, тобто мати намагалася доглядати за ними після пологів. Материнський інстинкт дуже сильний», – стверджує Д'Анджело.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ