Про це вона написала у «Facebook».

«Стратегія львівського мера «моя хата з краю» не спрацювала зі сміттям, не спрацює і з Донбасом. На багатьох зустрічах із іноземними партнерами (на цьому тижні у Вашингтоні) нам згадували недавній візит керівництва фракції «Самопоміч», які пропонували заморозити/забути про Донбас. Та чи така стратегія змусить російські війська піти з нашої поки окупованої землі? І чи стане гарантією, що путін далі не піде? І як в очі дивитися усім міжнародним союзникам, коли ти просиш про повернення Криму і водночас пропонуєш позбутися частини власної території?», – написала вона.

«В історії з Грибовичами, коли через безвідповідальність міської влади (а мер міста ще в 2006 році обіцяв вирішити проблему з сміттям) загинули люди… В історії з Грибовичами мер забув і заморозив проблему. І це закінчилось катастрофою», – додала Гопко.

За словами нардепа, одному впливовому політику в США на його питання як ставимося до ідеї відрізати Донбас розповіли про трагедію села Грибовичі і мера Львова, який уже втретє на посаді: «У відповідь почули таке: в США як мер міста не може зимою прибрати сніг чи вирішити проблему з сміттям – то його ніколи більше не переоберуть. Він просто може забути про посаду..,і навіть дочасно піти..»

«Позиція Самопомочі по Донбасу – це віддзеркалення політики мера щодо поводження з проблемами твердих побутових відходів. Але Донбас це не сміття», – наголосила Гопко.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ