У США представили найсучасніший стратегічний бомбардувальник-невидимку B-21 Raider.

Міністр оборони США Ллойд Остін в ході презентації заявив, що цей літак виділяється дальністю польоту, довговічністю і малопомітністю, адже його буде складно виявити навіть найсучаснішим системам ППО.

 

«Він може впоратися з чим завгодно: від збору розвідданих до управління боєм і інтеграції з нашими союзниками та партнерами. І це буде безвідмовно працювати в різних регіонах, на різних театрах військових дій і в об'єднаних силах», - підкреслив глава Пентагону.

Голова Пентагону також зазначив, що створення цього бомбардувальника є втіленням рішучості США захищати країну, а також зміцнює та підтримує стратегію стримування США, яка лежить в основі національної оборони.

«Розробка B-21 Raider є доказом довгострокової прихильності Міністерства оборони США створенню передових можливостей, які зміцнять здатність Америки стримувати агресію сьогодні та в майбутньому», - додав Остін.

Перший політ літака запланований на 2023 рік на авіабазі Едвардс в штаті Каліфорнія.

Зазначимо, на Луганщині на Сватівському напрямку захисники України ведуть бої з російськими окупантами. Після опівночі 3 грудня з'явилася інформація, що інтервентам вдалося захопити один із населених пунктів.

ІА "Вголос": НОВИНИ