У США почали розслідування проти одіозного українського олігарха Ігоря Коломийського.

Про це пише видання BuzzFeed.

Зазначається, що бізнесмена звинувачують у відмиванні сотень мільйонів доларів у сфері нерухомості США.

Мовляв Коломойський вкладав гроші «ПриватБанку» в купівлю готелів і офісних будівель.

Як стало відомо,  увагу американських слідчих привернули розкішний готель на 484 номери в Клівленді з видом на озеро і 21-поверхова офісна вежа в декількох кварталах зі склепінчастими стелями і фресками.

Федеральні збори присяжних наразі вивчають фінанси Коломойського, зокрема переказ грошей «ПриватБанку» в США через лабіринт офшорних компаній.

В інтерв'ю BuzzFeed Коломойський розповів, що не знає ні про яке розслідування, заявивши, що будь - які проблеми, які привертають увагу банківських регуляторів були «створені навмисно, щоб експропріювати банк, мою приватну власність».

За його словами, це «штучно створена Національним банком діра».

Колишній співвласник «ПриватБанку»  Геннадій Боголюбов зазначив, що усі кошти, які були витрачені на придбання нерухомості в США надходили з законних джерел, всі угоди були задокоментовані його американськими партнерами.

Він також додав, що з ним ніколи не зв'язувалися правоохоронці щодо цього питання.

BuzzFeed пише, що федеральні агенти неодноразово приїжджали до України у рамках розслідування даної справи.

Зокрема зазначається, що у лютому 2020 року вони зустрічалися з колишній генеральним прокурором України Русланом Рябошапкою і слідчими Національного антикорупційного бюро України з метою обговорити питання щодо справи проти Коломойського та Боголюбова.

Варто зауважити, що очільник НАБУ в одному з інтерв'ю розповів, що співпрацює з ФБР в рамках поточного розслідування, проте він відмовився повідомляти будь-які подробиці, посилаючись на угоду про конфіденційність.

Як писав «Вголос», Коломойський позбавився єдиної перепони шантажувати людей зараженою водою (відео).

ІА "Вголос": НОВИНИ